locked on AMI image at startup

Post Reply
User avatar
Antoniolone
Posts: 12
Joined: Wed Mar 15, 2023 2:37 pm
Location: Italy
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

locked on AMI image at startup

Post by Antoniolone »

Sometimes when i turn on the pc, it freeze at AMI logo without loading Windows.
Do you guys know how to fix this issue?
Many thanks. ;)
Attachments
that's it
that's it
unnamed.jpg (1.38 MiB) Viewed 3043 times
-Antonio
User avatar
Gabe
Senior Moderator
Senior Moderator
Posts: 1653
Joined: Fri Apr 17, 2020 1:19 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 69 times

Re: locked on AMI image at startup

Post by Gabe »

Antoniolone,

I would try a BIOS discharge. The instructional video for the procedure is below...

I have no connection to ACEMAGIC other than being a customer and long time forum member
User avatar
Antoniolone
Posts: 12
Joined: Wed Mar 15, 2023 2:37 pm
Location: Italy
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: locked on AMI image at startup

Post by Antoniolone »

Thanks man, what do you think about disable: quiet boot? Skipping the ami logo?
-Antonio
User avatar
Gabe
Senior Moderator
Senior Moderator
Posts: 1653
Joined: Fri Apr 17, 2020 1:19 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 69 times

Re: locked on AMI image at startup

Post by Gabe »

Antoniolone wrote: Wed Mar 15, 2023 7:35 pm Thanks man, what do you think about disable: quiet boot? Skipping the ami logo?
You can if you want. It'll likely boot faster. I don't know if it would solve the current problem though.
I have no connection to ACEMAGIC other than being a customer and long time forum member
User avatar
Antoniolone
Posts: 12
Joined: Wed Mar 15, 2023 2:37 pm
Location: Italy
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: locked on AMI image at startup

Post by Antoniolone »

Thanks for spending time answering. I'll update if i will solve the problem. :D
-Antonio
User avatar
Antoniolone
Posts: 12
Joined: Wed Mar 15, 2023 2:37 pm
Location: Italy
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: locked on AMI image at startup

Post by Antoniolone »

FIXED skipping the AMI logo disabling:quiet boot from the BIOS.
Thank you SO MUCH for these amazing machines.
Top quality at low prices. HELL YEAH!! :o
-Antonio
User avatar
Gabe
Senior Moderator
Senior Moderator
Posts: 1653
Joined: Fri Apr 17, 2020 1:19 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 69 times

Re: locked on AMI image at startup

Post by Gabe »

That's good to hear. I'm glad you got it resolved. 👍
I have no connection to ACEMAGIC other than being a customer and long time forum member
Post Reply

Return to “N5105(AK1PRO)”